[Video] Useful Phrasal Verbs with GO

Phrasal verb are combinations of a verb and an adverb or preposition in which the meaning can not always be understood as the sum of its parts


Other Useful Phrasal Verbs with GO

Phrasal Verbs Quiz

1. It is generally accepted that in today's society women have access ________ education and can promote themselves much more easily than years ago.

a. to                                               b. up                            c. on                            d. for

2. It took women a long time to struggle ________ the right to vote.

a. for                                 b. with                                     c. against                     d. upon

3. I think women are suited ________ many important things, besides childbearing and homemaking.

a. of                                               b. on                            c. for                           d. about

4. Women are increasingly involved ________ the public life.

a. of                                               b. in                             c. with                                     d. from

5. If you have an old blanket, ________ it along so that we have something to sit on at the beach.

a. bring                             b. go                            c. put                           d. keep

6. Although the team was both mentally and physically exhausted, they ________ on walking.

a. stopped              b. kept                                    c. took                                     d. put

7. Before the plane ________ off, the flight attendant told everyone to fasten their seat belts and put their chairs in an upright position.

a. woke                              b. brought                   c. kept                                     d. took

8. Don't forget to ________ your gloves on. It is cold outside.

a. let                                              b. make                                   c. put                         d. fix

9. If you don't pay your rent, your landlord is going to kick you out!

a. lend you some money               b. play football with you

c. give you a kick                                                 d. force you to leave

10. Yesterday I ran into Sam at the grocery store. I had not seen him for years.

a. met        b. visited                     c. said goodbye to                   d. made friends with

11. Let's go over that report again before we submit it.

a. dictate                           b. print                                    c. read carefully         d. type

12. I will not stand for your bad attitude any longer.

a. like                                b. tolerate                   c. mean                                   d. care

13. Everything is _______ you. I cannot make _______ my mind yet.

a. out off / on                    b. up to / up                c. away from / for       d. on for / off

14. There is no food left. Someone must have eaten it _______.

a. out                                 b. up                            c. off                           d. along

15. The explorers made a fire to _______ off wild animals.

a. get                                 b. keep                                    c. take                         d. go

Answers

  1. A
  2. A
  3. C
  4. B
  5. A
  6. B
  7. D
  8. C
  9. D
  10. A
  11. C
  12. B
  13. B
  14. B
  15. B

What's Your Reaction?

Confused Confused
0
Confused
Sad Sad
0
Sad
Geeky Geeky
0
Geeky
Haha Haha
0
Haha
Wow Wow
0
Wow
Hard Hard
0
Hard
Easy Easy
0
Easy
What? What?
0
What?

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[Video] Useful Phrasal Verbs with GO

log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Join ESL Buzz Community

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format